och inte längre tid än vad som krävs
Kattis Lodén i E-handel

Slipa sidan, sälj mer – Google Analytics 5

Nu har du förmodligen haft Google Analytics kopplat till din webbutik ett tag och har därigenom hunnit samla statistik över din besökstrafik. Toppen! Det betyder att du kan börja skapa dig en bild av vad som händer i din webbshop och vad du kan förbättra. Nedan får du några förslag på vad som kan vara bra att se över, samt var du hittar informationen i Google Analytics.

Förbättra

Marknadsföringskanaler

I Google Analytics ser du svart på vitt varifrån dina besökare kommer. När du kört en annonskampanj ska du därför alltid se till att utvärdera den. Hur mycket trafik genererade den? Hur många konverteringar? Var kostnaden för annonseringen motiverad? Vad behöver du förändra till nästa gång? Hela poängen är att du för varje annonskampanj ska bli bättre och bättre på att ringa in din målgrupp. Detta gör din annonsering mer kostnadseffektiv, och ökar chansen att rätt person i framtiden kommer ta del av din annons.

I vänstermenyn klicka Förvärv > Kampanjer > Alla kampanjer.

Tänk också på att du kan ändra datumintervallet för att se en längre eller kortare tidsperiod.

Avvisningsfrekvens

Avvisningsfrekvensen talar om för dig hur många som lämnar din webbutik direkt från sidan de kom in på istället för att klicka sig vidare. För att undersöka hur det ser ut i din butik:

I vänstermenyn klicka Målgrupp  >  Teknik  > Webbläsare och operativsystem.

Demografi

Demografi innefattar många olika parametrar. Två av dessa är ålder och kön. Fördelning dessa emellan kan du se i Google Analytics. Något som är bra att fundera över om statistiken överensstämmer med vad du på förhand trott är din målgrupp och dina sidbesökare? Om inte, vad beror det på? Behöver du justera något?

I vänstermenyn klicka Demografi – > Översikt.

För att få än mer detaljerad information, exempelvis avvisningsfrekvens eller intäkter inom ett visst åldersintervall eller för respektive kön:

klicka Ålder/Kön istället för Översikt.

Laddningstider

På nätet har vi generellt extra dåligt tålamod och en anledning till avhopp kan därmed vara att laddningstiderna upplevs som för långa. Dessa kan i sin tur exempelvis bero på att de bilder som används inte är anpassade för webben utan är betydligt ”tyngre” än de behöver vara, eller på externa script som integrerats i webbshoppen (t.ex. Javascript). För att undersöka laddningstiden på dina sidor:

I vänstermenyn klicka Beteende > Webbplatshastighet > Sidtider.

Avslutningsvis kan det inte sägas ofta nog: fortsätt att utvärdera, justera och förbättra i din webbutik så länge du inte hittat det absolut optimala receptet (och vem har någonsin det?). Gör dock inte allt på en gång eftersom det då blir svårt att faktiskt veta vad av alla förändringar som gett effekt. Det behöver heller inte nödvändigtvis vara de stora förändringarna – som en helt ny design – som ger störst utslag på den sista raden i resultaträkningen, det kan faktiskt vara något så enkelt som att byta färg på köpknappen…

Fler artiklar i serien:

Google Analytics 1 – Varför statistik?
Google Analytics 2 – Skapa konto i Google Analytics
Google Analytics 3 – Koppla din webbutik till Google Analytics
Google Analytics 4 – Trafik, surfenheter och måladresser

Texten är skapad av Wikinggruppen i samarbete med Klarna.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.