Rekommendation
Julie Lundgren i E-handel

Optimera din e-handel med Wikinggruppens Rekommendationsmotor


Att skapa en dynamisk och engagerande shoppingupplevelse för dina kunder är inte bara en utmaning utan också en nödvändighet i dagens konkurrensutsatta e-handelsvärld. Här på Wikinggruppen förstår vi vikten av att erbjuda verktyg som kan hjälpa dig att inte bara locka kunder till din butik utan också att hålla dem engagerade och öka konverteringen. Ett sådant kraftfullt verktyg är vår datadrivna och automatiska rekommendationsmotor.

 

Vad är Rekommendationsmotorn?
Wikinggruppens e-handelsplattform erbjuder en modul kallad ”Rekommendationer” som låter dig skapa en automatiserad och datadriven lösning för att visa rekommenderade produkter till dina besökare. Genom att utnyttja avancerade algoritmer baserade på statistik och kundernas beteendemönster, anpassar rekommendationsmotorn sig kontinuerligt för att maximera kundnöjdheten och framför allt öka konverteringen och konverteringsvärdet.

 

Skräddarsydda rekommendationer för dina kunder
Med modulen Rekommendationer har du kontroll över var, hur och vilka produkter som ska rekommenderas till dina kunder. Genom en användarvänlig ”kontrollpanel” kan du definiera olika rekommendationsytor och placera dem på önskade platser i din butik. Varje yta kan innehålla en lista med produkter, eventuellt med en rubrik ovanför, och du kan skapa flera ytor med olika typer av rekommendationer på samma sida.

 

Flexibla rekommendationsregler
Modulen är flexibel och låter dig välja vilka regler som ska styra vad som skall visas där. Du kan välja bland olika regeltyper såsom köpte även, senast visade, mest visade, köptes tillsammans med just den produkten, manuellt associerade produkter, eller manuellt utvalda produkter från en viss varugrupp, helt slumpade produkter, hyllvärmare, nya produkter osv. Ju mer data din butik samlar, desto mer förfinas rekommendationerna automatiskt.

 

Anpassade inställningar och möjligheter
För varje yta kan du göra ytterligare inställningar som kombinerar olika visningsregler, specificerar minsta och högsta antal produkter som ska visas, samt sätter krav på exempelvis lagersaldo eller kampanjpris. Dessutom finns möjligheten att dra och släppa ytor för att ändra deras ordning på sidan, och du kan även välja att låta vissa ytor växla dynamiskt för A/B-testning.

 

Statistik för optimering
Genom att öppna kontrollpanelen för rekommendationsmodulen kan du enkelt följa upp hur varje yta presterar genom att se antalet visningar, klick och genererade ordrar. Denna statistik ger värdefulla insikter som du kan använda för att optimera dina rekommendationer och därmed öka konverteringen ytterligare.

Genom tidigare A/B-test har vi testat flera olika regler och kombinationer. Vi har till exempel testat regeln “Andra köpte även” mot utvalda billigare produkter som godisen du hittar i kassan på Ica. Vi har även testat möjligheten att sälja slut på produkter som är på väg ut ur säsong genom att lägga dem i rekommendationsmotorn.
Att samla på sig datan genom denna modul har visat sig kunna ge väldigt bra inblick i kundernas beteendemönster och vi rekommenderar starkt att inte låsa sig fast i en idé eller en regel utan våga testa flera olika regler och hypoteser.


Kom igång idag
Modulen Rekommendationer ingår i samtliga av våra butikspaket WGR Direct, WGR Bas, WGR Plus och WGR Enterprise från och med butiksversion 9.3. Har du en äldre butiksversion än så och är intresserad, vänligen kontakta oss. Normalt ligger kostnaden för inbyggnad i en äldre butiksversion på ca 4 725 kr + moms.

 

Med Wikinggruppens rekommendationsmotor kan du inte bara förbättra dina kunders shoppingupplevelse utan också maximera din butiks konverteringsvärde. Ge dina kunder en personlig och engagerande upplevelse med relevanta rekommendationer – låt oss hjälpa dig att skapa en framgångsrik e-handelsverksamhet idag!

 

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.