Recension av den nya returmodulen
Kattis Lodén i Intervjun

Tomas Arvidsson på Dunken recenserar Wikinggruppens kommande returmodul

Tomas Arvidsson är grundare och ägare av dunken.se. Nedan delar han sina erfarenheter efter att under några månader ha testkört den kommande returmodulen.

Ni är testpiloter för Wikinggruppens nya modul för returnering av varor, kan du berätta lite om den och hur den fungerar?

Den är väldigt bra! I och med att vi har vuxit rätt mycket de senaste åren har även våra returer ökat. Detta har gjort att vi har velat förenkla och förtydliga returhanteringen, vilken för oss inneburit väldigt många moment. Med den nya modulen går vi bara in på ordern och skapar en retur den vägen. Där har vi alla produkter och all information och kan enkelt och efter kundens önskemål göra en ny bytes- eller en returorder. Den nya returmodulen säkrar dessutom upp så att det inte blir fel i lager, och vi får fin statistik. Den visar exempelvis vilka produkter som returneras, samt vilka som är mindre lönsamma än andra. Vi får utöver detta information om varför kunden valde att göra en retur eller ett byte. Det kan ju bero på många olika saker: att varan är liten i storlek t.ex. Den informationen kan vi sedan använda för att uppdatera beskrivningen på hemsidan och förenkla för kommande kunder.

Hur skiljer sig hanteringen av era returer idag, med den nya modulen, om du jämför med tidigare?

Den absolut största fördelen är att vi sparar tid. Vi uppskattar att vi har minskat arbetstiden vi lägger på returordrar med runt 50 procent eller mer. Vi behöver dessutom inte längre oroa oss för att vi hanterar returordrar olika, eller att allt inte kommer in i systemet. Har en kund några frågor gällande sin returorder kan vi enkelt se om den är skickad och spåra den, vare sig det är en retur eller ett byte. En annan fördel är att kunden själv kan se status på sin retur eller sitt byte. De tidigare många momenten är idag endast tre: packa upp, registrera och packa om!

Skulle du rekommendera returmodulen till andra e-handlare?

Absolut, speciellt om du som vi har väldigt många artiklar, då blir statistik jätteviktigt! Vårt mål är att genom användning av returmodulen öka lönsamheten och få nöjdare kunder. På köpet sparar vi nu dessutom väldigt mycket tid och statistiken hjälper oss att förtydliga produktbeskrivningarna och på så sätt minska andelen returer!

Du startade dunken.se 2003 och ni har idag utvecklats till en framgångsrik e-handel. Vilka tips har du till andra e-handlare som kanske inte varit med så länge och vill få sin butik att växa?

Kortfattat är det viktigaste i mina ögon lönsamheten. Vi har aldrig tagit in extra kapital trots att vi hunnit vara med både under finanskrisen och under Greklandskrisen. När dessa inträffade höll alla hårt i pengarna vilket vi, och troligen alla andra, kände av i vår verksamhet. Att gå in i en sådan period utan pengar är inte kul och det var väldigt många butiker som föll bort. Rent generell ändras spelreglerna också hela tiden. Nu äger exempelvis Google och Facebook den mesta av trafiken och det gäller att alltid räkna på vad du tjänar på att annonsera där. Var aldrig rädd för att testa nytt men gör det med eftertanke och fundera på om det är rätt för just dig. Lita aldrig på någon annans statistik utan försök att bilda din egen uppfattning.

Ni har varit kunder hos oss sedan 2014, vad fick er att välja Wikinggruppen och vad har hållit er kvar som kunder?

Jag är väldigt kräsen när det kommer till vilken e-handelssida vi använder och därför programmerade jag själv när vi drog igång 2003. Då fanns inga företag som likt Wikinggruppen tillhandahöll dessa tjänster. Med tiden byggde vi fler och fler funktioner som underlättade vårt arbete. Samtidigt ville vi ha ett enkelt och rent admingränssnitt där vi snabbt kom åt att skriva ut ordrar och liknande och det hade ni! Att ni kunde anpassa sidan efter våra behov var den främsta anledningen till att vi valde er.

Initialt var streckkodsinmatning av produkter en funktion ni var ensamma om och som gjorde er attraktiva för oss eftersom det sparade mycket tid i vårt arbete. Vi har många inleveranser och genom streckkodsinmatningen eliminerar vi i stort det den mänskliga felande faktorn. Sedan har vi dessutom en fantastiskt bra dialog med er och ni löser det mesta åt oss. Nu senast returmodulen, vilken vi var i stort behov av.

En annan sak jag inte kunde veta innan jag valde Wikinggruppen är att ni alltid vill ligga i framkant. Ni agerar lite som en e-handlare i tänket och det gillar jag. Ni ser till så att vi kunder kan få möjlighet att växa genom er kunskap och det är så vi tillsammans blir bättre. Ni är en väldigt stor del av att vi är där vi är idag!


Dunken.se
Är en renodlad e-handel som säljer kläder från etablerade varumärken.

Ägare & VD: Tomas Arvidsson
Anställda: 2
Omsättning 2016: ca 5 000 000
Resultat 2016: ca 500 000


Wikinggruppen går nu in i testfas 2 av returmodulen, och vi beräknar att kunna släppa den under Q1 2018. Mer information kommer.

 

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.