Kattis Lodén i Från WGR

Livesökning

Sökfunktionen är en av de viktigaste delarna i en webbutik, besökaren har ofta bråttom och vill snabbt se om butiken har det som de söker. I senare versioner av vår butik ingår en så kallad livesökning/ajaxsökning som i realtid visar de sökresultat som är mest relevant till sökningen. Sökresultaten uppdateras efterhand som sökordet skrivs in och visar ett mer och mer exakt resultat. Även varugrupper som matchar sökningen visas i rutan om de är relevanta.

Exempel på hur livesök kan se ut i en butik

En avancerad algoritm sätter en poäng på produkterna och denna poäng avgör hur högt i sökresultatet produkten kommer att visas. Produktens poäng baseras på om sökordet återfinns i titeln, beskrivningen, som extra sökord eller i meta-datan (om det är angivet manuellt). Ser man i sin sökstatisk (finns i modulen dashboard) att en felstavning är vanlig så lägg till den som ”extra sökord” för den produkten och den kommer att dyka upp även om besökaren stavar fel.

Vi designar och anpassar sökningen för att det ska passa er design och verksamhet på bästa sätt.

Modulen för livesök finns med i senare versioner av webbutiken, saknar ni den kontakta Wikinggruppen för mer information och kostnad.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.