Jonte Bergman i Boost

Öka din kundnöjdhet och försäljning med en livechatt

Vill du kunna fånga upp besökare som har frågor i din webbutik direkt?
Att lägga in en livechatt i sin webbutik är normalt sett en åtgärd som gör fler av dina besökare till kunder, dvs höjer din konvertering rejält. Besökaren uppskattar möjlighet till dialog och det ger förutom ökad försäljning även ökad kundnöjdhet. Det skapar dessutom en inblick i vad det besökarna vill veta och vad de saknar på hemsidan och du därmed kan förbättra och/eller förtydliga.

Förlorar du pengar nu?
Har du inte en chatt på plats förlorar du alltså med allra högsta sannolikhet kunder och pengar nu. Chatten ger kunder som undrar något en direkt möjlighet att fråga och få svar på sin fråga. En besökare som frågar ligger ofta nära ett köp och kan du besvara frågeställningen direkt är det också hög sannolikhet att köpet görs hos dig och inte hos en konkurrent. Ofta kan det vara något så enkelt som en för kunden lite otydlig produktbeskrivning eller en fråga om leveranstid.

Ok, Hur gör man för att komma igång?
Det är ofta väldigt enkelt att komma igång. Det finns ett antal olika leverantörer av chattverktyg varav många är riktigt bra till en låg eller ingen kostnad alls.

Rent tekniskt behöver man normalt sett skapa ett konto hos den leverantör man önskar använda och därefter enbart lägga in ett litet script på hemsidan/webbutiken. I Wikinggruppens e-handelsplattform finns det förberedda ytor för detta under ikonen ”Grundinställningar” vilket gör att det bara är att klistra in det script man får från den leverantör man väljer och spara så är man igång. Man kan även vanligtvis ställa in hur man vill att livechatten skall se ut och fungera i sin webbutik i en liten kontroll-panel hos den leverantör man väljer.

Vad kostar det?
Det finns ett antal system som är lågt prissatta eller fantastisk nog till och med helt gratis (tawk.to).

Vilka leverantörer av chattsystem finns det att välja bland?
Det finns ett antal olika leverantörer och system att välja bland i olika kostnadslägen och med lite varierande funktionalitet. Några exempel är Tawk.to, Olark, LiveChat, Zendesk, LiveAgent mfl. Botanisera gärna lite bland dessa för att se vilket alternativ som passar er.

Kort om några populära alternativ,

tawk.to erbjuder en snabb och smidig chatt med bra funktioner som fantastiskt nog är helt kostnadsfri!
Läs mer på https://www.tawk.to/

Zopim (numera zendesk chat) levereras som namnet antyder av Zendesk som även har ett omfattande och bra supportsystem. Har du planer på att integrera ett supportsystem i din webbutik kan därför Zopim vara ett bra alternativ.
Läs mer på https://www.zopim.com/

Olark är enkel att använda och erbjuder stora anpassningsmöjligheter så att du får chatten som du vill ha den och ger även bra rapporter.
Läs mer på https://www.olark.com/

Livechat är enkel att komma igång med och sätta upp. Den är visuellt anpassningsbar efter hur man vill att den ska se ut och man kan ställa in så att chatten blir ett frågeformulär när chatten är offline av någon anledning.
Läs mer på https://www.livechatinc.com/

Frågor?
Är du kund hos Wikinggruppen och har frågor kring livechatt i din webbutik? Välkommen att kontakta oss på support@wikinggruppen.se

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.