Marknadsföring i E-handel

Instagram-engagemang 2022

Att Instagram har ett antal influencers som använder kanalen är kanske ingen nyhet. Om du vill samarbeta med en influencer så är det viktigt att inte stirra sig blind på antalet följare. Fokusera istället på varför personen är relevant för att marknadsföra ditt varumärke, exempelvis utefter vilka gemensamma värderingar ni verkar ha. Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om varför det kan finnas fördelar med att samarbeta med mindre influencers.

När det kommer till innehåll på Instagram, så är det viktigt att inge förtroende. Inte så förvånande är att video är det mest engagerande formatet i sociala medier. Marknadsförare uppmanas att testa sig fram på Instagram i år med detta format. Det är dags att erbjuda mer än stillbilder! Viktigt med innehåll på Instagram är att det är enhetligt, både gällande det visuella med färger och liknande samt med budskap.

Särskilt lockande för användare är att se videor i Stories. Där har man bara några få sekunder att fånga intresse, så innehållet behöver vara snyggt från start så att inte det viktiga budskapet eller inspirationen visas “för sent”.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.