Nina Skogberg i Marknadsföring

Performance Max och recensioner

Ett nytt år har inletts och med det kommer nya, spännande uppdateringar! En sak vi tycker är värd att uppmärksamma är Googles nya kampanjtyp “Performance Max”. Vi vill även uppmärksamma möjligheten att visa recensioner i shopping-annonser. Mer om vad detta innebär kan ni läsa om nedan.

Performance Max

Vad är det viktigaste att veta om denna kampanjtyp som Google nu har utvecklat? Den ska komplettera sökkampanjer som baseras på sökord, för att nå fler potentiella konverteringar på flera av Googles placeringar. Dessa inkluderar bland annat YouTube, display och shopping. Kampanjtypen fokuserar på att nå dina specificerade konverteringsmål och kombinerar Googles automatiska teknologier. En del av denna automatisering handlar om att möjliggöra en så optimal budgivning som möjligt.

Fler fördelar med Performance Max är att du kan nå nya målgrupper och smidigt styra automatiserade funktioner. Denna kampanjtyp fungerar bäst för dig som inte har några begränsningar vad gäller vilka kanaler du vill synas på och om du vill nå en större räckvidd.

Som alltid är det intressant med nya uppdateringar och med tiden kommer denna nya kampanjtyp att kunna utvärderas, för att se vilka resultat den kan skapa. Som med alla kampanjer är det viktigt att ha i åtanke att det aldrig finns några garantier för att få fler köp. Det gäller att testa sig fram helt enkelt!

Recensioner i Google shopping-annonser

Har du någon gång kikat på shopping-annonser i Googles sökresultat och sett att vissa av dem har små gula stjärnor längst ner under bilden och texten? Dessa visar vilket betyg som kunder har givit produkterna. Genom att installera en feed som sedan laddas upp i Google Merchant Center, kan vi möjliggöra att dessa syns under dina shopping-annonser, så att potentiella kunder kan se hur nöjda andra har varit med produkterna.

Självklart innebär det inte att det automatiskt kommer att skapas recensioner och det finns vissa kriterier som måste uppfyllas för att kunna aktivera denna funktion. Du behöver ha minst 50 stycken recensioner i din butik sedan tidigare för att kunna börja visa recensioner i annonserna. Har du inga recensioner idag så kan det vara en bra idé att fundera på hur du kan samla in det.

Om du har tillräckligt med recensioner och vill testa detta så är du välkommen att kontakta din kontaktperson på marknadsföringsavdelningen.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.