användarrecensioner är värda guld
Kattis Lodén i Boost, E-handel

Recensioner – en riktig guldgruva

Kanske har du ännu inte kommit igång med att använda recensionsmodulen och behöver en knuff i rätt riktning? Den kommer i så fall här! Vi låter Wikinggruppens VD och grundare Jonte Bergman berätta om vinsterna med att jobba med recensioner.

Jonte, jag vet att du gärna vill slå ett slag för vår recensionsmodul. Varför bör e-handlare jobba strukturerat med användarrecensioner?
En undersökning genomförd av Dimensional Research visar att för 90% av besökarna påverkar recensioner och kommentarer deras köpbeslut. Detta är alltså en mycket viktig faktor att ta hänsyn till som e-handlare.

Som köpare litar man i mycket hög utsträckning på utlåtanden från sina vänner och bekanta men även från andra personer som testat varan eller tjänsten tidigare. Andras recensioner skapar trygghet och en högre sannolikhet att köpet genomförs vilket resulterar i en högre konverteringsgrad.

Recensionerna ger också oss som e-handlare viktig användarinformation om produkterna, det kan ju finnas produkter som inte riktigt håller måttet och som bör tas bort från sortimentet. Dessutom kan kunderna genom sin feedback ge oss värdefulla tips och inspiration till produkt- och tjänsteutveckling!

Kan du berätta lite kort om hur recensionsmodulen fungerar i praktiken?
Recensionsmodulen bygger på en process där du som e-handlare går in på respektive genomförd order och därifrån manuellt skickar ett speciellt uppföljningsmejl till kunden där denne ombeds att recensera det senaste köpets produkter. Efter tillbyggnad går denna process även att automatisera. När kunden sedan genomfört recensionen belönas denne med en rabattkod.

Fördelen för e-handlaren är att användargenererat material som sagt ökar tryggheten hos presumtiva kunder. Dessutom är modulen optimerad mot Google via strukturerad data vilket gör att det finns en god chans att recensionsstjärnorna syns direkt i sökresultatet hos Google och därmed driver extra trafik.

Vilka e-handlare tycker du bör arbeta med recensionsmodulen?
Jag tycker att samtliga e-handlare bör arbeta med recensioner på ett eller annat sätt då det är en så tydlig framgångsfaktor.

Innebär det några kostnader för mig som e-handlare att använda mig av modulen?
Nej, funktionen är en standardfunktion som ingår i samtliga butikspaket (version 6.0 el högre) hos Wikinggruppen utan extra kostnad.

Här finner du en enkel steg-för-steg-guide till hur du skickar recensionsmejlet till kunderna.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.