Wikinggruppen i Undersökningar

E-handlare med kassa från Klarna tredubblade tillväxten

De e-handlare som valt att integrera kassalösningen Klarna Checkout, har haft en årlig tillväxt som är mer än tre gånger starkare än den övriga e-handelsbranschen, visar färsk statistik från Wikinggruppen.

Tillväxten för den totala e-handeln i Sverige under det tredje kvartalet 2016 var 15 % enligt PostNords e-barometer. För Wikinggruppens e-handlare var den generella tillväxten 26 %.

I undersökningen från Wikinggruppen har man analyserat data från över 500 e-handlare under samma period. Statistiken visar att de e-handlare som inte valt att integrera Klarna Checkout som kassa, hade en tillväxt på 14,4%, d v s i paritet med PostNords siffra för branschen totalt. De e-handlare som istället valt att integrera Klarna Checkout, visar en tillväxt på hela 49,1 %. Det innebär en tillväxt som är 3,3 gånger starkare än för den övriga e-handelsbranschen.

Enklare och tydligare
En av de butiker som varit delaktiga i framgången är Barshopen.com, marknadsledande på bland annat öl- och whiskeyglas på nätet. De har arbetat tillsammans med Wikinggruppen sedan 2008 och hängde snabbt på erbjudandet. Flera saker påverkar tillväxten och utvecklingen, såsom utbud, service, design o s v, men att kassalösningen har bidragit starkt till framgången är tydligt. Det menar Eryo Rhawi, VD på Barshopen.com;

Med Klarna Checkout förbättrades enkelheten och tydligheten mot våra kunder. Det, tillsammans med allt hårt arbete vi lägger ner, märktes direkt på våra försäljningssiffror.

Sedan 2015 har alla Wikinggruppens e-handlare automatiskt kunnat integrera Klarna Checkout, utan fasta avgifter, i sin e-butik. Erbjudandet kommer av att Wikinggruppen och Klarna ingått ett så kallat Native-partnerskap. Syftet med samarbetet är att hjälpa e-handlare att på ett enkelt sätt driva försäljning och öka tillväxten. Jonte Bergman, VD för Wikinggruppen trodde mycket på samarbetet med Klarna, men siffrorna överträffar hans förväntningar med råge.

De visar inte bara styrkan i Klarna Checkout, utan också att det är de e-handlare som vill framåt och som vill utvecklas som har valt att hänga på, säger Jonte Bergman.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.