Wikinggruppen i SEO

Test av SEO-leverantörer

Stort blindtest av SEO-levernatörer från SEOmoz.org

SEOmoz.org är en oerhört värdefull källa för mycket välgrundad information kring SEO. Deras djuplodande undersökningar kring Google och SEO har gjort dem till en av världens främsta källor för sådan information. Nu har de genomfört ett test av SEO-leverantörer i USA. Ett test där de bett att få hjälp med SEO, för att se vilka svar de får!

Blindtest: Vi behöver hjälp med SEO

Om någon oerhört framstående inom SEO ringde/mailade och ställde frågor om grundläggande SEO så skulle förmodligen inte många svara. Därför satte SEOmoz upp ett e-postkonto i en annan organisation och lät en SEOmoz-anställd ställa en mängd frågor under täckmantel.

SEOmoz.org är nog bland de sista i världen som behöver extern hjälp med SEO. Men i detta blindtest var det just så man sa att det låg till, dock ej i eget namn. Man ställde ett antal frågor via e-post till en mängd SEO-leverantörer i USA. Allt för att få reda på vilka svar man får från dessa bolag. En undersökning som tydligt visar att svaren kan variera ordentligt.

SEOmoz.org är en mycket väl ansedd organisation inom SEO-världen och många som arbetar med SEO spenderar en hel del tid med att ta del av deras djuplodande undersökningar. Något som är oerhört värdefullt.

Bland de viktiga punkterna som SEOmoz eftersträvat få svar på finns

  • Erbjudanden om länkbyten via mail, ska man nappa på det?
  • Google Penguin, vad är det? Har hört något om bestraffning från Google?
  • Vad är Google Panda och hur påverkar det oss?
  • Vilka uppenbara brister ser ni i vårt innehåll i nuläget?

Svaren på dessa frågor är väldigt viktiga för den som ska arbeta med webbaserat innehåll. Hanterar man dessa frågor fel så kan det få förödande konsekvenser och känner man inte till dem alls är risken stor att man går i fällan, helt omedveten om konsekvenserna. Svaren SEOmoz fått in är också en aning varierande.

Google Panda, Penguin, spam och duplicerat innehåll, vad är det?

Det är lätt att säga att Google Penguin är en uppdatering av Googles algoritmer, vars avsikt är att råda bot på spam, att Google Panda (eller Farmer som den också kallas) är en uppdatering från Google som bland annat ska råda bot på duplicerat innehåll, men vad betyder det? För den som inte arbetar med SEO själv krävs en bättre förklaring än så. Man måste få chansen att förstå innebörden av det hela och lära sig arbeta med sitt webbaserade innehåll utifrån det.

Läs SEOmoz rapport kring blindtestet!

Resultatet av SEOmoz tester är mycket intressant! Inte särskilt tekniskt, utan helt enkelt intressant läsning på hyfsat alldaglig engelska. Du hittar undersökningen här:

http://www.seomoz.org/blog/how-many-seo-consultants-actually-know-what-theyre-talking-about

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.