Wikinggruppen i SEO

Skapa företagssida på Google+

Företagssida på Google+

Det är hög tid att skaffa en förtagssida på Google+ om man inte redan har en! Vi visar hur det går till och pekar på fördelarna med att ha en företagssida på Google+!

Så här skapar du en företagssida på Google+

Om du inte har ett konto på Google så är det hög tid att skapa ett. Du behöver ha ett personligt konto på Google för att kunna använda guiden. Är du inte inloggad så får du möjlighet att skapa ett genom att följa länken nedan.

 1. Gå till https://plus.google.com/pages/create
 2. Välj typ av sida:
  Steg 1: Välj typ av Google+ sida

  1. Lokalt företag eller lokal plats
  2. Produkt eller ett varumärke
  3. Företag, institution eller organisation
  4. Konst, underhållning eller sport
  5. Övrigt
 3. Vi utgår från valet Företag, institution eller organisation och väljer sedan kategori
 4. Fyll i namn för din Google+ sida, ange adress till er webbplats och godkänn villkoren för sidor på Google+.
  Steg 2: Väljs namn för din Google+ sida
 5. Fyll i information enligt uppmaning, såsom historik, kontaktuppgifter etc och glöm inte byta ut omslagsbilden! Här finns gott om utrymme till att skylta företagets grafiska profil!

Nu är er företagssida på Google+ igång. Nu är det dags att börja dela med sig av information och delta i nätverkandet!

Glöm inte att ange så mycket information om företaget som möjligt, då all information om er kan vara publikt sökbar om ni så väljer. Detta är värdefullt inte bara på Google+, utan kommer även att vara till er fördel i Googles organiska sök.

Varför ska man ha en företagssida på Google+?

Svaret är egentligen ganska enkelt. Google är ofta en av de viktigaste parterna för att man ska kunna driva en framgångsrik webbplats. Vi pratar oftast om Googles organiska sök, men man får inte glömma att Google är mycket mer än så.

Google+ är Googles sociala nätverk, som på många vis kan jämföras med Facebook. Här delar människor och företag information och här finns numera en djupt rotad social samverkan, där Google har full inblick i allt som sägs och görs. Det betyder att Google också väger in interaktion, +1 (motsvarar ”gilla” på Facebook), delningar etc, som har anknytning till er Google+ sida, vilket påverkar det slutgiltiga betyget man får i Googles algoritmer för sök.

Med andra ord, är man inte med på Google+ så missar man poäng i Google sök som kommer att få allt större inverkan. Orsaken till att Google+ inverkan kommer att öka är att Google lägger allt större vikt vid att sökresultaten ska bli mer personliga. De som gillar det ni har att förmedla och visar det på Google+ kommer alltså att få mer av ert innehåll än de som inte gör det.

Men det är inte bara Google+ som är viktigt framöver. Google har även en explosionsartad utveckling av Google Maps och inte minst Google Now – den nya tjänsten som vet vad du behöver redan innan du sökt. Google Now visar dig vädret på morgonen, så du vet vad du ska ta på dig, berättar om trafik och tidsåtgång för att ta sig till kontoret med bil etc. Ett oerhört smart system, som helt enkelt vänjer sig vid vad du gör och visar information utifrån det, hämtat från Google sök, Google Calendar, Google+, Gmail, Google Maps och en mängd andra källor.

Google+ är ingen spökstad

Det har talats länge om att Google+ skulle vara en spökstad, men så är inte fallet. Långt ifrån!

Google+ växer så det knakar och aktiviteten känns många gånger större på Google+ än på andra sociala nätverk, när man väl cirklat en del människor och företag som man finner intressanta. Att cirkla någon betyder i all enkelhet att man väljer att ta del av vad de skriver, samtidigt som man kan dela in dem man följer i olika cirklar och välja att dela olika information med olika cirklar.

En mycket smart lösning, som dels innebär att du kan ha viss ”sekretess” på det du delar med specifika cirklar. Man har även möjlighet att dela publikt, vilket innebär att innehållet blir tillgängligt via Google sök (den vanliga sökmotorn), men också att alla på Google+ har möjlighet att ta del av det (om de cirklat dig, eller om någon i deras cirklar delar ditt innehåll).

Glöm inte att söka i Google+ efter allt du finner intressant och cirkla allt och alla du finner intressanta! På så vis får du igång ditt flöde och får koll på hur du själv kan sprida information.

Google+ kommentarer på din webbplats

Vi håller just nu på att testa en inofficiell plugin för Google+ kommentarer, som man kan bygga in på sin webbplats. Dessa har några fascinerande aspekter som vi håller på att undersöka:

 • Publika kommentarer syns på webbplatsen och på Google+
 • Kommentarer till specifika cirklar syns inte på webbplatsen, utan bara för dem som ingår i cirkeln som kommentaren är riktad till
 • Svar på publika kommentarer på Google+ (alltså inte skrivna på webbplatsen, utan direkt i Google+) syns på webbplatsen och i Google+
 • En delning, där någon tar URL:en ur adressfältet och skriver något när de delar på Google+ syns bland webbplatsens kommentarer om delningen är publik.

Dessa faktorer är oerhört intressanta när det kommer till kommentarsfunktioner. De lyfter många frågor som är värda att undersöka. Bland annat frågan om värde i Google sök. Den ökade möjligheten till spridning direkt i Google.

I nästa guide ska vi ta upp frågan om hur man får sin profilbild att synas i Googles organiska sökresultat och hur man kopplar sin sida som ”publisher” till webbplatsen. Iväg och skapa Google+ sida nu!

Och glöm inte +1:a och cirkla oss på Google+ när du besöker vår Google+ sida!

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.