Wikinggruppen i SEO

Google Penguin 2.0 på plats

Google Penguin 2.0

I veckan skrev vi om Google Penguin 2.0 och att Matt Cutts, chef för Google Webspam Team, informerat om att uppdateringen skulle komma i slutet av sommaren. Det blev tidigare. Den 22 maj rullade Google Penguin 2.0 ut i sin helhet och effekten kommer omedelbart.

Tappade positioner efter Penguin 2.0

SEO-branschen reagerar naturligtvis direkt och man kan nu läsa om hur webbplatser tappar i position i Google. Som vi varit inne på är länkar en känslig fråga. Många inlänkar, där viktiga nyckelord förekommer i länkarnas utformning, tycks vara en av faktorerna som skadar väl ansedda webbplatser. Lösningen är inte enkel. Att städa upp bland länkar in till en webbplats kan innebära oerhörda mängder tid, för att be andra sajtägare ta bort eller förändra länkar in till den egna sajten.

Ingen märkbar skillnad så här långt

Vi har naturligtvis gått igenom mängder med statistik under de senaste dagarna, för att se vad denna plötsliga förändring av Googles algoritmer betyder för oss på Wikinggruppen och för våra SEO-kunder. Så här långt tyder statistiken på att positioner i Googles organiska sök är oförändrade. Något som naturligtvis är mycket glädjande. Orsaken ligger med största sannolikhet i att vi har fullt fokus på kvalité i innehåll och undviker metoder som gränsar till att strida mot Googles riktlinjer. Ett exempel på detta är att vi uttryckligen avråder från aggressiva metoder som innefattar länkning in till målsidor, då vi sett att detta fört med sig negativa effekter redan i tidigare versioner av Googles pingvin. Nu visar sig detta val vara än mer värdefullt.

Har du fått en varning i Google Webmaster Tools?

Använder du Google Webmatser Tools (Verktyg för webbansvariga) och har fått en varning från Google under de sista dagarna? I så fall, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till med att analysera orsakerna till detta och ge råd och praktisk hjälp.

Nu när Google Penguin 2.0 är live, så är det en bra idé att hålla extra koll på sin statistik! Tappar man positioner? Minskar trafiken oväntat? Vet man med sig att man har mycket länkar in till webbplatsen så kan det vara en bra idé att fundera kring att städa upp bland dessa.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.