Jonte Bergman i E-handel

Svea WebPay och Payson blir ett

Svea Ekonomi, som tillhandahåller betaltjänsten Svea WebPay, har köpt upp Payson, som enligt uppgift har ca 5 000 anslutna webbutiker och närmare 2 miljoner privatpersoner som använder betaltjänsten. Det är nya betaltjänster att vänta från Svea Ekonomi efter uppköpet, rapporterar ehandel.se.

Nya, enklare betaltjänster från Svea Ekonomi att vänta

Uppköpet av Payson ska enligt Svea Ekonomi betyda att man kan öka utvecklingstakten och bredda utbudet. Man talar bland annat om mobila betaltjänster och om ökad säkerhet och enkelhet för e-handlare och konsumenter. Något som ligger väl i linje med hur andra stora aktörer på den svenska marknaden för betaltjänster agerar.

Ännu är uppköpet av Payson inte helt klart, då Svea Ekonomi just nu väntar besked från Finansinspektionen, men allt förväntas bli klart inom kort.

Vad betyder det då för e-handlare och för konsumenter?

På Paysons webbplats kan man läsa att Payson kommer behålla sitt namn och de tjänster man tillhandahåller. ”Payson finns kvar som bolag och det avtal du har med Payson gällande dina transaktioner fortsätter att gälla.” skriver man och påtalar samtidigt att tjänsteutbudet kommer att bli bredare framöver.

De som idag har avtal med Payson bör alltså inte oroa sig.

Läs mer på Paysons webbplats: https://www.payson.se/nyheter/payson-foervaervas-av-svea-ekonomi

Mail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.