Wikinggruppen i E-handel, SEO

Google Analytics i mobilen

Google Analytics är ett oerhört värdefullt verktyg för den som driver e-handel. Här kan man se om kampanjer är lyckade eller ej, hålla koll på sin trafik, se vad som är populärt och inte, försäljningssiffror med mera. Det har länge varit svårt att hitta en riktigt bra app till Android för detta, då Google själva inte haft detta som en mobiltjänst, utan bara för datorn. Men inte nu längre. Nu finns Google Analytics, direkt från Google att hämta gratis på Google Play!

Inte fullskaligt ännu

I sin första version känns Google Analytics för Android lite bristfällig. Man har vant sig vid att vara bortskämd med allehanda smått mirakulösa lösningar från Google (naturligtvis kostnadsfritt) och därför har man kanske ganska höga förväntningar när Google äntligen släpper sin Google Analytics-app för Android. Men det lär komma mer.

Vill du hålla koll på din e-handel i din Android-telefon?

Det har varit lite varierande svårigheter med att hitta Googles nya Analytics-app på Google Play i Sverige. Orsaken är okänd, men om du vill vara säker på att hitta den så kommer här en direktlänk till Google Analytics för Android.

Har du iPhone?

Googles egen Analytics-app tycks inte ännu finnas att hitta på iTunes (märkligt va?!) och frågan är om och i så fall när den landar där. Apple gör sitt bästa för att kriga mot Google på alla punkter de kan.

Men, det finns en galet bra Analytics-app för iPhone som heter Analytics Pro. Den är i dagsläget faktiskt bättre än Googles egen. Du hittar den med din iPhone genom att söka i AppStore efter Analytics Pro eller på http://itunes.apple.com/se/app/analytics-pro/id352409235?mt=8.

Den kostar förvisso 45 spänn, men använde jag iPhone i dag skulle jag definitivt köpa den. Den är guld värd!

 

Mail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.