Jonte Bergman i E-handel

Hemleverans via Budbee – Hur funkar det?

Många kanske fortfarande är lite skeptiska när de hör ordet hemleverans. Erfarenheter av att behöva stanna hemma från jobbet för att ta emot något som sägs levereras någon gång mellan 08:00-17:00 är sällan positiva. Därför är det väldigt intressant att förstå vad som ligger bakom Budbees snabba framgång, från en idé till marknadsledande på bara några få år, dessutom med ett kundbetyg på 4,9 av 5,0 – med just hemleveranser!

Läs mer om hur du kan öka din försäljning och lojalitet med kvalitativa hemleveranser!

Bakgrund
Idén till Budbees hemleverans av e-handelspaket började förverkligas under hösten 2016 och det första paketet levererades i oktober samma år. Tanken var då, och är än idag, att man ville leverera e-handelspaket på det absolut smidigaste sättet för konsumenter.

Alla leveranser skulle ske på en tidpunkt som passar de flesta människors schema. Efter arbetstid, på kvällen. Dessutom ville man inte ta en hel kväll i anspråk. Tack vare tekniken som Budbee utvecklat kunde konsumenter, via den spårning de fick tillgång till, justera hur leveransen skulle gå till och på en karta i realtid se vart chauffören befann sig och när han/hon förväntades komma fram med just ditt paket. 

Tjänsten var väldigt uppskattad och blev snabbt populär. När e-handlaren själv såg konsumenternas respons och den kraftiga ökningen av snittordervärde och lojalitet var många väldigt snabba att implementera och börja erbjuda Budbee till sina kunder. Tidigt i Budbees historia började stora e-handlare så som Apotea, Sportamore, Lekmer och Lindex att erbjuda Budbees hemleverans i sina webshoppar.

Budbee idag
Budbees grundtanke om att erbjuda fantastiskt smidiga e-handelsleveranser är den samma nu som vid starten 2016, men idag har företaget utvecklats på många plan. Några exempel:

  • Geografiskt har Budbee expanderat fort, idag levererar man till närmare 20 orter i Sverige och med detta har man möjlighet att leverera majoriteten av alla e-handelspaket. Dessutom har man lanserat företagets tjänster i nya länder och finns idag, förutom i Sverige även i Danmark, Finland och Nederländerna. Därmed når man närmare 30 miljoner konsumenter med sin tjänst.
  • Spårningen via en länk i ett sms/mail har kompletterats med en app (iOS / Android) där konsumenter bl.a. kan se sin historik, boka returhämtningar, ställa in sin leveransprofil och även söka efter varor de vill köpa som också kan levereras med Budbee.
  • Budbee har ett stort antal egna terminaler med automatiska sorteringsmaskiner som säkerställer effektivitet, leveranshastighet och kvalité. I sommar invigs den nya terminalen som byggs nordväst om Stockholm. Terminalen är självförsörjande på el via sina solpaneler och är även ett stort steg mot Budbees mål att bli fossilfritt redan under 2020!
  • Andra initiativ mot det fossilfria målet är att man redan idag levererar paket med både cyklar och elbilar i flera städer. Till dess att Budbee har fossilfria leveranser klimatkompenserar företaget för 110% av sitt CO2 avtryck.

Allt detta sammantaget har resulterat i att även mer internationella företag likt ASOS, Nespresso, Stadium och H&M har börjat erbjuda Budbees hemleveranser i sina webshoppar. Men trots detta, och att konsumenternas snittbetyg av Budbees tjänst efter miljontals betygsatta leveranser förblivit oerhört högt, är detta enligt Budbee bara början. E-handelsleveranser går att göra ännu bättre och Budbee har bestämt sig för att fortsätta på den inslagna vägen.

Konsumentresan
För en konsument börjar resan antingen i Budbees app via tjänsten för produktsök eller via en e-handlares webshop. I kassan presenteras man med Budbee som ett alternativ om man befinner sig inom den zon som Budbee levererar.

Innan man får sin leverans har konsumenten möjlighet att komplettera med mer information och justera på vilket sätt paketet skall levereras. Exempelvis är det mycket uppskattat bland barnfamiljer att kunna välja preferensen att chauffören skall knacka försiktigt och viska när han levererar för att undvika att väcka sovande barn eller att få sin vara levererad utanför dörren med en bild på paketet skickad till sig då paketet läggs där.

Vid lunch samma dag som leveransen skall ske får konsumenten reda på vilken timme paketet kommer levereras och runt 16:00 och framåt delges den förväntade minuten paketet skall levereras. Under tiden kan konsumenten följa chaufförens framfart live på en karta med realtidsuppdateringar i alla estimat. 

När leveransen är genomförd ombeds alla konsumenter att betygssätta sin leveransupplevelse vilket ligger till grund för kvalitetsförbättringar och framtida innovation.

 


Smidig och trevlig köpupplevelse hela vägen
Vi är övertygade om att en väldigt stor andel konsumenter som ännu inte riktigt öppnat upp ögonen för e-handel mycket snart kommer att förstå hur smidigt e-handel verkligen kan vara, då det görs rätt!

WGR Frakt – Sveriges bästa fraktavtal?
I ett unikt samarbete med DHL och Budbee kan Wikinggruppen erbjuda dig som e-handlare riktigt bra fraktvillkor utan några volymkrav. Vi har redan förhandlat samt gjort alla nödvändiga integrationer, allt du behöver göra för att kapa dina fraktkostnader är att ansluta dig till WGR Frakt.

Läs mer om WGR Frakt

Läs mer om Budbee

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.