Jonte Bergman i Branschnyheter, SEO

Länkscouten – Håll koll på vilka som pratar om ditt varumärke

Topdog är en Stockholmsbaserad Contentbyrå som specialiserar sig inom SEO och Content Marketing. Nu har de lanserat sin nya gratistjänst, Länkscouten, som är ett hjälpmedel i arbetet med att hamna högre upp i Googles sökresultat.

Vad är syftet?
En viktig och svår del i SEO arbetet är att få inlänkar till sin hemsida/webbutik och det är detta arbete som man vill underlätta. Att synas i Google blir allt viktigare och varumärken kämpar om att finnas i toppen av de organiska sökresultaten.

Hur funkar det?
Du skriver in din domän i Länkscouten som sedan söker runt på nätet för att finna de sajter som nämner ditt varumärke. Den levererar ett resultat på vilka webbsidor som nämner ditt varumärke, samt vilka som skriver om det utan att länka till dig.

Ett av de enklaste och mest naturliga sätt att bli länkad till är att be om en källhänvisning från andra hemsidor när de skriver om dig. Detta kallas för “Mentions Outreach”. Detta ökar både trafik till din webbsida och kännedom kring varumärket i fråga.

Det svåra blir enkelt…
Eftersom Länkscouten är en automatiserad tjänst, gör den enkelt jobbet åt dig så länge du skriver in ditt domännamn. Sedan är det upp till dig att kontakta de sidor som nämner ditt varumärke, men inte länkar till din hemsida, för att be om en länk. All information finns samlat i ett mejl från Länkscouten. Det är inte svårare än så.

När Topdog utvecklade Länkscouten var det en intern tjänst som de själva använde och testade under en längre tid. Efter mycket givande resultat kände de att nästa steg var enkelt – dela med sig av en tjänst som kan gynna många andra. Man kan se länkar som recensioner, ju fler man har desto fler kommer uppfatta ens företag som pålitligt.

Då Google vill prioritera hemsidor som är uppskattade och omtalade, kommer du således att gillas även av Google. Gå därför gärna in och testa att skriva in din egen domän hos TopDog för att hjälpa ditt eget varumärke att synas ännu mer.

https://topdog.nu/lankscouten/

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.