Wikinggruppen i E-handel

Säkra lösenord

Säkra lösenord är ovanliga. Det är mestadels därför vi ofta får läsa i tidningar om hackare som lyckats kapa e-postkonton, Facebook-konton och så vidare. Lösenorden är ofta enkla, men än värre är att en användare ofta har samma lösenord på alla sina konton. Något den som kapar ett konto vet och kommer att utnyttja. Hur skapar man då säkra lösenord?

Mer än 8 tecken, bokstäver, siffror och specialtecken

Det finns några enkla regler att följa, men innan vi tittar på dem så ska vi nämna den allra viktigaste. Använd aldrig samma lösenord på Hotmail som på Internetbanken.

Anledningen är mycket enkel. Att ditt bankkonto hackas är mycket osannolikt, men att ditt Hotmail-kontos uppgifter läcker ut är däremot inte särskilt långsökt. Det lösenord någon får tag i kommer att testas på andra tjänster. Därför vill du använda olika lösenord, så kapas bara ett av alla konton och inte alla med samma lösenord.

  • Minst 1 siffra, helst inte som första eller sista tecken i lösenordet
  • Minst ett specialtecken, helst inte första eller sista tecken i lösenordet
  • Använd gärna en kombination av stora och små bokstäver
  • Använd 8 eller fler tecken i ditt lösenord

Din säkerhet, men också vår

Som leverantör av webbutiker och webbplatser är det för oss väldigt viktigt att tjänster fungerar som de ska. Ett problem som dyker upp, när lösenord inte är säkra nog, är att e-postkonton hackas och används för att sända ut miljontals spam-mail. Detta resulterar i att servern som skickar ut mailen blir svartlistad. Följden av det blir att inga kunder som har sina konton på den servern kan skicka mail, då de fastnar i spam-filtren.

Med andra ord, om en kund har ett svagt lösenord och får sitt konto kapat, så drabbar det alla kunder på den servern i många fall. Vi vill, tillsammans med våra samarbetspartners, därför be alla att se över sina lösenord och se till att de följer anvisningarna ovan, för att vi alla ska kunna känna oss lite mer säkra på att allt fungerar som det ska. Gör man inte detta så kan e-postkontot komma att stängas av. Det sker naturligtvis inte utan förvarning. 3 varningar kommer att gå ut till e-postkonton som behöver byta sitt lösenord, innan åtgärd vidtas.

Mail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.