Wikinggruppen i E-handel, SEO, Webbutveckling

Köp inte länkar!

För ett par dagar sedan framkom det, i en intervju med Matt Cutts från Google, att det kan vara mycket svårt, eller till och med omöjligt, att komma tillbaka i Googles sökresultat om man tappat sina positioner på grund av Google Penguin update. Att köpa länkar för att stärka sin webbplats bör utifrån detta ses som mycket riskabelt.

Möjligt att komma tillbaka, men man kan behöva börja om på nytt

Ja, Matt Cutts säger i en intervju, till Danny Sullivan på Search Engine Land, att det är möjligt att komma tillbaka efter att man tappat sina positioner i Google efter Penguin update, men påtalar också att om man ägnar sig åt spam och köper stora mängder länkar in till sin sajt så kan det vara så illa att man blir tvungen att börja om på en ny domän.

Detta är ett ganska allvarligt uttalande från Matt Cutts, då det i praktiken innebär att man alltså riskerar att inte kunna driva något på sin befintliga domän, då denna blivit ”bannlyst” i Google.

Många vill köpa länkar

Många av våra kunder pratar om att köpa länkar in till sina webbplatser och vi stöter ibland på situationer där vi i vårt SEO-arbete med en sajt ser att någonting stör vårt arbete. I många fall kan vi då spåra länkar som leder in till webbplatsen till länknätverk och dylikt, vilket då är en trolig orsak till varför man inte lyckas nå det resultat som är rimligt att nå med de insatser vi gör.

Allt fler tecken tyder på att det är riskabelt att köpa länkar, för att öka sin position på olika sökord/termer i Google. Vårt råd är därför mycket enkelt. Jobbar vi tillsammans med SEO för er webbplats, så hör alltid efter med oss innan du ingår några avtal rörande länkning eller annan marknadsföring på nätet. Vi hjälper gärna till och tittar på vad som är bra och mindre bra för din webbplats. Det är svårt att kortfattat beskriva vad som är bra och inte, då detta bör bedömas från fall till fall.

Vill du fördjupa dig, läs gärna hela intervjun med Matt Cutts på Search Engine Land (engelska).

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.