Jonte Bergman i E-handel

Pinterest och e-handel

Pinterest och e-handel med hög konverteringsgrad

Pinterest är en social, digital anslagstavla, där man sätter upp saker man gillar på sina anslagstavlor. Anslagstavlor är som intresseområden, som andra sedan kan söka efter och följa. Pinterest är ett snabbt växande socialt nätverk och enligt ehandel.se ger det betydligt bättre konverteringsgrad för e-handlare än många andra sociala nätverk.

Pinterest, kopplat till Facebook och Twitter

I dagsläget måste man ansöka om att få skapa ett konto på Pinterest. Själv fick jag vänta nån vecka innan jag fick svar, så det bör inte vara långt bort, om du ännu inte har något konto på Pinterest.

Pinterest kollat till Facebook och Twitter!

När du skapar ett konto får du möjlighet att koppla Pinterest-kontot till ditt Facebook-konto eller Twitter-konto. Det är intressant av det enkla skälet att det betyder möjlighet att sprida i flera led. Det du fäster på din anslagstavla (kallas ”Pin it!” i Pinterest) hittas sedan av andra, utifrån deras intresseområden direkt på pinterest.com och även på Facebook, om du har kopplat ditt Facebook-konto (eller Twitter) till Pinterest!

När du fäster något på Pinterest så får du även möjlighet att Twittra din ”pin”, vilket ytterligare innbär smidig spridning av det du finner intressant och bidrar till att man når fler.

Varför är Pinterest intressant för e-handlare?

Som e-handlare har man bilder som bästa vän. Bilder är också nyckelfaktorn på Pinterest, som får användare att fatta tycke för något och agera utifrån det. I en webbutik är bilder av naturliga skäl det som säljer i första hand. Gillar jag det jag ser, av en eller annan anledning, så agerar jag utifrån det. Produktbilder är utifrån detta något man lägger stort krut på och ofta stora pengar på att frilägga och göra enhetliga för att ge bästa intryck.

Så hur blir då Pinterest en naturlig del av din e-handel? Jo, i Wikinggruppens webbutik finns numera Pinterest inbyggt i produktsidor (om man så önskar), vilket gör att Pinterest-användare kan fästa dina produkter på Pinterest genom en knapptryckning! Det betyder att andra snabbt kommer att se dina produkter på Pinterest och enligt många är detta något som leder till hög konverteringsgrad i jämförelse med andra sociala nätverk.

Det fungerar lite som att gilla något genom att klicka på g+1 eller Gilla för Facebook. Här fäster man det man gillar på sin anslagstavla på Pinterest istället!

Mail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.