Wikinggruppen i Tre frågor till

3 frågor till Peder Holmberg

Peder Holmberg, partneransvarig på Klarna, om den nya kassan för företag som lanserades i höstas.

Hur skiljer sig Klarna Checkout för företag från vanliga Klarna Checkout?

Med den nya lösningen kan vi hjälpa e-handlare att erbjuda en kassalösning för både privatköp och företagsköp med samma smidiga köpupplevelse. Den nya kassan är baserad på organisationsnummer istället för personnummer och vi har utvecklat en typ av risk- och kreditbedömning baserat på det. Men i övrigt skiljer de sig inte, upplevelsen är densamma.

Vilka fördelar finns för mig som e-handlare?

Fördelen är att du som e-handlare nu kan erbjuda en enhetlig och smidig köpupplevelse både för B2C och B2B.

Trendspaning av e-handeln inför framtiden?

Trend 1: Personalisering och relevans
En tydlig trend, som kommer bli allt viktigare, är att skapa en personlig upplevelse för konsumenten genom hela köpprocessen. Konsumenterna kommer på sikt att kräva en köpupplevelse som är både personaliserad och relevant, oavsett hur och var man väljer att handla.

Trend 2: Globalisering
Konkurrensen hårdnar och internationella handlare fokuserar nu mycket på den Nordiska marknaden. Allt fler svenska och nordiska e-handlare har förstått detta, och att lösningen ligger i att själva satsa internationellt. Vi ser hur logistiken förändras i takt med det så valet av leverantörer bör utgå ifrån vilka som verkligen hjälper dig med din internationalisering.

Trend 3: Omni/Multi
E-handlare öppnar fysiska butiker och de mer traditionella fysiska detaljhandlarna öppnar online. Vi behöver förstå att konsumenten inte tänker i banor av online eller offline, utan vill ha samma upplevelse oavsett var eller hur den väljer att göra sina inköp.

Frågor och svar: Klarna Checkout företag hos Wikinggruppen
Läs mer hos Klarna: Klarna Checkout till Företag

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.