Wikinggruppen i Tre frågor till

Tre frågor till Michael Wahlgren

Michael Wahlgren, grundare av SEO-byrån Pineberry. Författare, tillsammans med Magnus Bråth, till SEO-boken ”Guldläge på nätet”.

1) Den första upplagan sålde slut. Varför tror du att intresset för SEO är så stort?
För allt fler företag blir Google den viktigaste kanalen att hitta nya kunder på. I motsats till nästan all annan form av marknadsföring når du på Google personer som vill köpa dina produkter – just nu. På många sätt är detta egentligen försäljning mer än marknadsföring. Framförallt för e-handlare.

2) På vilket sätt är SEO makt?
När vi letar efter något vänder vi oss nästan alltid till Google. I Sverige googlar vi hela 50 miljoner gånger varje dag. Vid mer än 90 % av gångerna väljer vi något av de 10 första i sökresultatet. Syns du inte på förstasidan på Google finns du oftast inte för den som söker. Med denna bakgrund är SEO i högsta grad makt.

3) Vilken är den största utmaningen för e-handlare kring SEO idag och i framtiden?
Styrkan som de flesta e-handlare besitter ur ett SEO-perspektiv, är deras utbud av produkter. Många e-handlare har ett stort sortiment vilket innebär många relevanta sökningar att synas på. Samtidigt är detta den stora utmaningen, både i dag och i framtiden.

För att dra nytta det stora sortimentet behöver e-handlares sajter vara strukturellt smart byggda, annars finns risken att mängden produkter och sidor snarare stjälper än hjälper på Google. Dessutom krävs det att du som e-handlare investerar i relevanta och unika kategori- och produkttexter som svarar på både Googles och besökares frågor.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.