Kattis Lodén i Tre frågor till

Tre frågor till Erik Drakenberg

Erik Drakenberg, ny operativ chef på Wikinggruppen sedan månadsskiftet april/maj 2017.

1) Vad innebär ditt jobb på Wikinggruppen?
I mitt arbete ingår bland annat att säkerställa att våra kunder får en fortsatt bra leverans av oss – såväl systemmässigt som när våra kunder har en dialog med vår support.
Internt på arbetsplatsen innebär det att jag ansvarar för att alla har rätt kompetens, lagom belastning och att alla fortsätter bidra till den fantastiska arbetsmiljö vi har idag.
Tacksamt nog har vi redan en bra dialog med våra kunder och populära lösningar till våra kunder. Detta visar inte allra minst vår senast NKI-undersökning där vi fick riktigt bra betyg från våra kunder.

2) Vad har du för erfarenhet av e-handel?
Absolut inget förutom att jag handlar en del på nätet.
Jag har valt att se detta som en fördel genom att jag kommer in med helt nya ögon, där det idag sitter människor med 20 års erfarenhet – man kan lätt bli insnöad då i ett tankemönster. Mitt jobb blir att bryta det men samtidigt ödmjukt lära mig från samma personer.
En annan styrka i sammanhanget är att jag har väldigt lätt för att förstå våra ”nya” handlare som är lika oerfaren som mig. Tröskeln kan vara hög och här ska jag nog kunna bidra en del till att göra det lättare för nybörjare som vill starta upp sin e-handel.

3) Hur ser semestertiderna ut för Wikinggruppen?
Semesterplanering är alltid svårt för företag som oss, som aldrig kan stänga.
Då vi har medarbetare som normalt studerar på universitet och som lägger lite tid på oss under terminerna, så har vi en förstärkning av dom under sommarmånaderna. Det är en ganska stor skara nu som jobbar hos oss och som är en väldigt bra hjälp för oss när våra heltidsanställda behöver sin ledighet.
Den här typen av upplägg gör att våra kunder inte behöver känna av att våra medarbetare är lediga.

Bonusfråga: Som Operativ chef så ansvarar du för ”allt”, vad ska då er VD Jonte göra?
Fördelningen är ganska enkel egentligen, Jonte kommer fokusera på utveckling – vi ligger redan i framkant i branschen men för att hålla den platsen så krävs att vi fokuserar krafterna där.
Genom att jag tar personalfrågor, lokalfrågor, sätter processer och rutiner, ser över driftsäkerhet och ser till att kaffemaskinen fungerar så kan Jonte fokusera på vad kunderna kommer se i framtiden.

Mail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Nyhetsbrev

Anmäl er till vårt inspirerande nyhetsbrev som kommer en gång i månaden.